Kancil auto 3 speed tukar kpd auto 4 speed

zainwd65 at 15h35
26
Feb
2010
Kancil auto 3 speed tukar kpd auto 4 speed

Hai kengkawan, Saya ada masalah ni......hari tu saya ada tukar gear box kancil kpd gear box auto 4 speed (mira L200). Masalahnya sekarang ialah minyak gear box selalu bocor ikut drive shaft belah kiri. Boleh tak kalu pakai oil seal kancil punya. Atau tlg kengkawan cadangkan oil seal atau drive shaft jenis apa yang sesuai.
About
This topic belongs to the forum
  • This is a society which reassembles the power to move the automotive industry towards a new global community. The objective of this club is to attract the youngsters to join the industry in a healthy

  • Numbers of topics : 17855
  • Numbers of messages : 603072
  • Numbers of users : 23031
  • Numbers of points : 352
Similar topics
hai nak tanya la siapa yang dah pernah tukar gearbox auto 3 speed kepada auto 4 speed(l2s) saya menggunakan kancil standard auto 3 speed dan ingin menukarkan kepada auto 4 speed. 1.adakah kekurangan kuasa nanti 2.adakah fail gear ratio berbeza
salam n slamat sejahtera kawan2... nak tanya abg2 otai...aku pakai kancil 850,dan berniat nak tukar enjin L2s auto...hafkat tu member aku nak tolak murah2 jer.. nak tanye abg2, 1. Takpe ke tukar gearbox auto l2s ke gear box asal manual 850? 2. ade
Hello everyone. I have a P2 Kancil 660EX Year 2004 and wish to convert from manual to automatic transmission without changing the engine. Anybody got any suggestion how to do this? Thanks in advance.
ada kancil 850 n/a thn 2000...mmg standard gaban la...klau boleh nk modify skit la kasi boleh up kn skit pick up + top speed...tp limit nye xmo la sampai turbo.. ape yg boleh buat selain tkar enjin turbo atau BOT? macam tkar open pod air filter
items:kancil gearbox 5 speed price: RM600 location: kota kinabalu p/s: Owner dia jual pasal tukar gearbox automatik
Forums from same category
See also
more_less
Informations

2 Replies For the topic :
"Kancil auto 3 speed tukar kpd auto 4 speed"

This topic has been viewed 2415 times.

Last message :
26/02/2010 at 15h35 by "zainwd65"