Turbo Baru Tapi Keluar Asap Putih

Nunau at 06h20
20
Sep
2011
Turbo Baru Tapi Keluar Asap Putih

Halooo...begini, semalam sa baru masuk e manage sama tukar turbo pasal turbo lama kadang2 keluar asap putih, tapi tadi pagi sa turun dari ranau sekali keluar pula asap putih berabis sampai tip ekos sa pun ada minyak, kalau bilang turbo, turbo baru, kalau valve seal sa rasa kira baru juga overhaul tu enjin sa tu..jadi sa mau minta tolong otai2 sini manatau boleh beritahu apa masalah tu? trima kaseyy...
About
This topic belongs to the forum
  • This is a society which reassembles the power to move the automotive industry towards a new global community. The objective of this club is to attract the youngsters to join the industry in a healthy

  • Numbers of topics : 17909
  • Numbers of messages : 603171
  • Numbers of users : 23031
  • Numbers of points : 135
Similar topics
semalam, tgh asyik memblast, turbo sy tiba2 kong...pastu enjin jd macam berat ja...hari ni on da way pegi tmpat keje (jarak 100km ada la) terpaksa, sbb tu la satu2nya transport yg ada...agak dlm kilometer yg ke-80, tiba2 asap putih keluar dari ekzos, ahhh
Haloo bro smua..ni mau tnya..sy pkai Kancil 660 n/a..bru prasan td time gear 5 tekan myak,asap putih kluar..tp x byk jg la..klu x tekan myak macam x da jg..cma dpt 100km/h ja klajuan ni..trus tgk ada macam myak2 d hjung ekzos tu,tp sikit ja...apa masalah
Kenapa setiap pagi saya panaskan enjin kereta..Asap yang keluar melalui ekzo warna putih???Adakah enjin kereta saya da masalah or wap air sahaja??Minta pandangan otai2 semua.
salam semua...saya ni baru juga guna kereta...nak tanya ye pasal enjin ni...saya guna kancil...minyak hitam pun guna perodua hijau tu...masalahnya xtau la knpa asap ade jer keluar especially time start enjin pagi2...nak kata minyak itam sikit, bila dh cek
Shalom kepada otai2 Sioloon..aku punya masalah ni pesal kereta aku cpt panas..ntah pa rosak meter ke enjin ke pun tak tahu...bila start ja enjin temprture aku ok ja..but bila pkai ja aircond trus tmprtue naik pg hot..tlong aku otai2 pa masalah ni
Forums from same category