Turbo Baru Tapi Keluar Asap Putih

Nunau at 06h20
20
Sep
2011
Turbo Baru Tapi Keluar Asap Putih

Halooo...begini, semalam sa baru masuk e manage sama tukar turbo pasal turbo lama kadang2 keluar asap putih, tapi tadi pagi sa turun dari ranau sekali keluar pula asap putih berabis sampai tip ekos sa pun ada minyak, kalau bilang turbo, turbo baru, kalau valve seal sa rasa kira baru juga overhaul tu enjin sa tu..jadi sa mau minta tolong otai2 sini manatau boleh beritahu apa masalah tu? trima kaseyy...
About
This topic belongs to the forum
  • This is a society which reassembles the power to move the automotive industry towards a new global community. The objective of this club is to attract the youngsters to join the industry in a healthy

  • Numbers of topics : 17851
  • Numbers of messages : 603068
  • Numbers of users : 23031
  • Numbers of points : 308
Similar topics
Haloo bro smua..ni mau tnya..sy pkai Kancil 660 n/a..bru prasan td time gear 5 tekan myak,asap putih kluar..tp x byk jg la..klu x tekan myak macam x da jg..cma dpt 100km/h ja klajuan ni..trus tgk ada macam myak2 d hjung ekzos tu,tp sikit ja...apa masalah
Kenapa setiap pagi saya panaskan enjin kereta..Asap yang keluar melalui ekzo warna putih???Adakah enjin kereta saya da masalah or wap air sahaja??Minta pandangan otai2 semua.
semalam, tgh asyik memblast, turbo sy tiba2 kong...pastu enjin jd macam berat ja...hari ni on da way pegi tmpat keje (jarak 100km ada la) terpaksa, sbb tu la satu2nya transport yg ada...agak dlm kilometer yg ke-80, tiba2 asap putih keluar dari ekzos, ahhh
salam semua...saya ni baru juga guna kereta...nak tanya ye pasal enjin ni...saya guna kancil...minyak hitam pun guna perodua hijau tu...masalahnya xtau la knpa asap ade jer keluar especially time start enjin pagi2...nak kata minyak itam sikit, bila dh cek
salam... sy ada masalah dgn kereta kacil sy...enjin L200...kereta sy x habis2 dgn berasap je...mula2 tukar turbo dia sbb turbo asal kipas dah goyang..berasap juga...pastu gi wat valveseal..still berasap...pastu tukar piston ring...still berasap....dan
Forums from same category
See also
more_less
Informations

11 Replies For the topic :
"Turbo Baru Tapi Keluar Asap Putih"

This topic has been viewed 2393 times.

Last message :
20/09/2011 at 06h20 by "Nunau"